NIEUWS

KSV HAALT ACHTERSTAND OP EN WINT MET 1 - 3 OP KWS OUDENBURG

Nieuwkomer KWS Oudenburg promoveerde vorig seizoen via de eindronde. Als promovendus behaalden ze reeds een knappe 9 op 12. Bij KSV was iedereen op z’n hoede want een gemakkelijke wedstrijd zou het niet worden. En terecht. In een gesloten eerste helft konden beide teams een paar kreeg dreigen. De grootste kans was voor Diego Fieuw maar die kon zijn schot niet kadreren na een knap uitgespeelde aanval.

Ruststand 0 – 0.

De thuisploeg kwam 10 minuten na de rust op voorsprong. Een aanval vanop de rechterkant werd knap afgewerkt door Kris Mahieu. 1 – 0

De Veurnse slapers werden wakker geschud. Daarna was het al Veurne die de klok sloeg. 20 minuten voor het einde kon Maxim Bailleul het overwicht van de bezoekers omzetten in een doelpunt, zijn eerste doelpunt in z’n Veurnse carrière. Veurne duwde door. Een heerlijke lange bal van Mac werd al even heerlijk gecontroleerd door seizoensrevelatie Dante Blanckaert die de bal op de gladde knikker van Bart Winnock schilderde en de voorsprong was een feit (1-2). Dante kon in het slot van de wedstrijd zijn doelpuntensaldo naar 6 brengen door op een counter het derde doelpunt van de namiddag binnen te trappen.

Opvallend: Dedrie en Fieuw vielen uit met een blessure. Briek Mersseman maakte zijn debuut voor KSV Veurne.

KSV VEURNE OVERKLAST DE HAAN

De Haan, nieuwkomer in tweede provinciale (promotie via eindronde in derde provinciale), behaalde uit de eerste twee speeldagen 2 punten. KSV had na het onverwachte verlies vorige week tegen Snaaskerke iets recht te zetten.

Geel en Groen begon furieus. Na 50 seconden ging Diego z’n schot voorlangs. Na 3 minuten was het dan toch prijs op aangeven van Barrie kon Dante de vroege 0-1 binnen trappen. De 0-2 kwam er na een mooie collectieve aanval. Terug Dante die in twee pogingen z’n tweede van de namiddag scoorde. Een zeldzame tegenprik van de thuisploeg bracht hen terug in de match met de aansluitingstreffer. We gaan rusten bij 1-2.

Na de rust maakte KSV de match direct dood. Hattrickboy Dante maakte met een mooie vrije trap er 1-3 en op aangeven van diezelfde Dante kon Diego de 1-4 binnen koppen. De bezoekers kwamen zelden in het spel voor. Op het uur kon Ruben er 1-5 van maken met een knap afstandsschot. De 1-6 wist Ruben ook op zijn naam te zetten na een knappe aanval.

Simpele overwinning voor KSV. Volgende week ontvangen we Heist om 19u30 in het Maurits Kestelootstadion.

WINST TEGEN DE BUREN UIT DIKSMUIDE

Op de eerste competitiematch reisden we af naar het veld van onze buren uit Diksmuide. De B-ploeg van Diksmuide staat gekend voor jeugdig geweld gekoppeld aan technisch goed voetbal. De ervaren jongens uit de boetestad kwamen weliswaar nooit echt in de problemen en haalden al bij al een gemakkelijke overwinning. Doelpunten van Dante Blanckaert en Dobbe Stekelorum. Voor de thuisploeg wist Dayne Claerbout te scoren.

Volgende match ontvangen we KSK Snaaskerke thuis op zaterdag 9 september om 19u00.

SUPERPROMO

ABONNEMENT 23-24

De inkomprijzen voor aankomend seizoen werden vastgelegd op 5,00 euro, zowel voor de  A-ploeg als de B-ploeg.

SUPERPROMO

Voor alle inwoners van grondgebied Veurne bieden wij een superpromo aan. Voor slechts 45,00 euro kunt u 30 (!) thuiswedstrijden bijwonen. Een voordeel van maar liefst 105,00 euro. Deze actie loopt tot 31/08/2023. Nadien kost het abonnement 90,00 euro.

Vraag hier uw abonnement aan en laat uw naam en domicilieadres na.

WELKOM DARIUS

Darius Hillewaere (34) zal komend seizoen de geel-groene kleuren van KSV Veurne verdedigen. De aanvallende middenvelder/spits speelde de afgelopen twee seizoenen voor KSV Diksmuide. Darius heeft er al een rijk gevulde carrière opzitten met onder andere passages bij KVV Coxyde, Cercle Brugge, KV Kortrijk, KSV Roeselare, KVK Westhoek, Sint-Eloois Winkel, KSK Voorwaarts Zwevezele. We heten Darius van harte welkom.

PRESEASON 2023

Dán toch een B-ploeg!

Wat oorspronkelijk als 1 april grap begon (we communiceerden dat we 3 eerste ploegen in competitie zouden brengen) komt dan toch deels uit.

Vanaf volgend seizoen (2023 – 2024) brengen we terug een B-ploeg in competitie.

De huidige kern van onze gewestelijke reserven, die afgelopen seizoen kampioen speelden in hun reeks, drukte hun wil uit om de stap te zetten naar de laagste provinciale reeks. Met in de laatste week van april wat gerichte versterkingen te doen (later meer hierover) overtuigden ze het KSV-bestuur.

Het is de bedoeling de thuiswedstrijden op zaterdagavond af te werken.

Op naar enkele leuke derby’s!

🎂 Maurits Kesteloot wordt 100 (!) jaar 🥳

Op dinsdag 25/10/2022 verjaart Maurits. In 1922 zag hij het levenslicht. Hij kwam bij KSV Veurne in het jaar 1959 om vervolgens meer dan 55 jaar onafgebroken vrijwilliger te zijn bij zijn favoriete ploeg. 💛💚

🚨 Daarom deze oproep: het zou bijzonder fijn zijn dat de mensen die hij kent uit een verleden bij KSV Veurne hem een kaartje toesturen voor zijn 100ste verjaardag.

Adres: Residentie Dageraad, Kaaiplaats 2 te Veurne tav Maurits Kesteloot

KALENDERWIJZIGING

De twee thuiswedstrijden in januari 2023 worden verplaatst van zaterdagavond naar zondagnamiddag.

15/01/2023 - KSV Veurne - RC Lauwe

29/01/2023 - KSV Veurne - Sassp. Boezinge

ABONNEMENT 22-23

In de algemene vergadering van alle ploegen van eerste provinciale werd besloten de toegangsprijzen per wedstrijd voor het komend seizoen op 8,00 euro te leggen.

SUPERPROMO

Voor alle inwoners van grondgebied Veurne bieden wij een superpromo aan. Voor slechts 20,00 euro kunt u 15 thuiswedstrijden bijwonen. Een voordeel van maar liefst 100,00 euro. Deze actie loopt tot 31/08. Nadien kost het abonnement 70,00 euro.

BIJKOMENDE OEFENMATCHEN

Na de bekeruitschakeling van afgelopen zondag tegen Bissegem (1-2) worden nog twee bijkomende oefenwedstrijden ingepland.

Zondag 21/8 komt Club Roeselare op bezoek (15u00)

Zondag 28/8 trekken we naar SK Vlamertinge (15u00)

Overzicht vindt u hier.

NIEUWE WEBSITE ONLINE

Vanaf 20 augustus 2022 kunnen onze bezoekers onze nieuwe website waarnemen. De vorige website was verouderd en werd nog heel zelden aangepast. Met deze nieuwe website willen wij de bezoekers onze content in een modern kleedje aanbieden.