Vorige Match

 Zondag 17/03/2019 - 15u00

 R. Jespo Comines-Warneton  -  KSV Veurne A  1 - 0

WS Zarren  -  KSV Veurne B  5 - 0

Volgende Match

Zondag 24/03/2019

KSV Veurne A - VP Gits (15u00)

KSV Veurne B - KSV Diksmuide B  (14u30)

 

 

Gegroet voetballiefhebbers,

Het seizoen zit er bijna op, vandaag spelen KSV A en KSV B hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Na het verorberen van onze halve kip op het supportersdiner krijgen we nog 2 mooie affiches voorgeschoteld. KSV A neemt het op tegen de buren van De Panne en KSV B speelt tegen “verre buur” Lo-Reninge. Stof en redenen genoeg dus voor Tuurke om nog eens in zijn pen te kruipen.

Laat ons eerst beginnen met KSV B, Tuurke wil de jonge groep van SVA een hart onder de riem steken na de pandoering in Merkem Sport. De jonge gasten hebben er een seizoen van ups en downs opzitten en met een 3de laatste plaats in het klassement is het niet makkelijk om tevreden te zijn. Toch wil Tuurke stellen dat het voor vele van de “beetjes” hun eerste stappen waren in het provinciaal voetbal en dat ze weldegelijk veel progressie hebben gemaakt, al is er nog altijd ruimte voor verbetering. Tuurke vindt dat KSV B al bij al mag terugblikken op een geslaagd seizoen en met de zeer goede sfeer, de ervaring van dit 1ste seizoen plus de versterkingen voor volgend seizoen mag de lat gerust wat hoger gelegd worden volgend jaar.

KSV A is bezig aan een sterke 3de periode, Tuurke zag het na Nieuwjaar nog even fout aflopen maar de machine van de ploeg van Alain sloeg plots aan, de mayonaise pakte, eindelijk. Zo nam KSV A de scalp van kampioen Diksmuide en 2de geklasseerde Westrozebeke. Met nog twee speeldagen voor de boeg zijn we zo nog steeds in de running voor de 3de periode, maar dan moet er vandaag zeker gewonnen worden en laat dat net iets zijn wat tegen de buren uit De Panne al enkele jaren niet meer lukt.

KRC De Panne ofwel de ratten slagen er steeds in om ,in hun gekende “stijl”, het KSV moeilijk te maken. KSV Veurne is echter zo goed op dreef dat het vandaag wel eens zou moeten lukken. Tuurke weet dat het niet evident zal zijn want Chris Plaisier, ex trainer van KSV en nu toch al even aan het roer in De Panne zal zijn manschappen opnieuw messcherp zetten en we moeten bekennen dat De Panne er toch maar weer in slaagt om met beperkte kwaliteiten voor KSV Veurne te staan in het klassement. Tuurke moet eerlijk zeggen dat dit steekt, en ik vind dat het hoog tijd is om orde op zaken te stellen. Met de vele kwaliteiten die onze groep bezit moet dit De Panne “in de pan” gehakt worden.

Voor enkele spelers is dit vanavond ook hun laatste thuiswedstrijd voor KSV. We nemen vandaag afscheid van doelman Tim De Bakker, van “de altijd op tijd zijnde” Servaas Rys, van clublegende leidend aan de zieke “Festivalitis” Koen Samyn (Saminho) en ook van “vrije trap specialist aka snookerkoning” Jan Kesteloot. Voor die laatste is het een wel zeer speciale avond, hij neemt het trouwens op tegen zijn toekomstige club. Tuurke vindt dat clubiconen als Samyn en Kesteloot een afscheid verdienen door de grote poort. Winst tegen de ratten in hun laatste thuiswedstrijd zou fantastisch zijn en wie weet nog een eindrondeplaats als toetje….

Tuurke zou maar wat graag dubbel vieren deze avond en zowel KSV A en KSV B zien winnen. Makkelijk zal dit niet zijn maar zeker ook niet onmogelijk. Supporters laat jullie gelden!

Tuurke

p.s.: Het zou trouwens kunnen dat trainer Alain iets later zal zijn vandaag, hij sukkelt met een opkomende hernia en zal naar het sportpark gebracht worden met ziekenvervoer Deroo, liggend vervoer (Merci Miguel Bonaventure).

 

Onze Sponsors