Vorige Match

NIHIL

 

 

Volgende Match

 Zondag 28/07/2019 - 17u00

KWS Oudenburg - KSV Veurne A

NSVD Heule - KSV Veurne B

 

 

Gegroet,

Welkom op deze donkere zaterdagavond, de winter staat voor de deur en de dagen zijn stilaan op z’n kortst, heel wat ploegen kijken al uit naar de rustperiode en de daar bijhorende feestdagen die eraan zitten te komen maar eerst moeten er nog 2 speeldagen worden afgewerkt. Vanavond nemen de A’s het op tegen Beselare en de B’eetjes spelen de derby tegen VVG Alveringem.

Tuurke is ondertussen al wat over het verlies tegen De Panne heen. De manier waarop we verloren steekt echt nog bij Tuurke. De ingesteldheid en mentaliteit waren niet goed. Tuurke kan er best mee leven dat er eens een mindere prestatie geleverd wordt maar dat er een gebrek is aan engagement daar heb ik het dan wel weer moeilijk mee. Niet te vergeten dat de wedstrijden tegen De Panne met stip aangeduid staan op de kalender van elke Veurnaar. Tuurke kan niet anders dan vaststellen dan dat de Ratjes een verdiende overwinning boekten, en dit niet op basis van voetbalkwaliteiten maar wel op basis van mentaliteit en engagement, dit tot leedvermaak van gans De Panne en blijkbaar vooral van die ene “anti-Veurnaar” die zijn ontslag bij KSV van enkele jaren terug blijkbaar nog niet verteerde. Tuurke eist dan ook dat we de rug rechten en de mensen die vorige week aan het lachen waren met verstomming verbazen door de scalp te nemen van Beselare, een niet te onderschatten tegenstander.

Trainer Alain Pincket bereidde zich deze week dan ook in de puntjes voor om het tij te doen keren, zo kocht hij een goocheldoos en las hij de boeken van Harry Potter, benieuwd wat voor goocheltruc onze coach uit zijn hoed zal toveren. Tuurke gelooft alvast 100% in “de Harry Potter van Veurne” en rekent erop dat ook de spelers zullen toveren op het veld.

Niet alleen Alain Pincket bereidde zich tot in de puntjes voor, ook SVA van de B’eetjes deed zijn huiswerk. Naast het doorlichten van VVG Alveringem trok hij ook richting de bakermat van ons hedendaags voetbal “Wembley” om er de Champions League wedstrijd Tottenham - CSKA Moskou bij te wonen. Hij nam er tips in ontvangst van onze Tottenham Belgen en wisselde wat ervaringen uit met spurs coach Pochettino. SVA is dus zeker en vast klaar voor de derby.

De B’eetjes doen het overigens prima en Tuurke is dan ook tevreden over zowel het spel als de resultaten. Al blijft Tuurke toch wat op zijn honger zitten, vooral in de thuismatchen waar slechts 1 keer de volle buit werd gehaald. Tegen de sympathieke buren van Alveringem komt een ideale gelegenheid om dit voor een tweede keer te doen. Tuurke las ook in de krant dat coach SVA dikke vriendjes is met ex-speler Filip Sennesael. Tuurke hoopt wel op voldoende professionalisme om die vriendschap gedurende de wedstrijd opzij te zetten. Het verbaast Tuurke enigszins dat “Fluppe” nog actief voetballer is want met zijn 43 lentes is hij toch niet meer van de jongste eens kijken wat deze ex-Veurne speler nog kan tegen onze jonge gasten.

Tuurke wil dat iedere speler die het truitje van KSV Veurne mag dragen het ook waard is, toestanden als in De Panne wil Tuurke niet meer zien.

“1 voor allen, allen voor KSV”.

Onze Sponsors