Gegroet voetballiefhebbers,

Het seizoen zit er bijna op, vandaag spelen KSV A en KSV B hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Na het verorberen van onze halve kip op het supportersdiner krijgen we nog 2 mooie affiches voorgeschoteld. KSV A neemt het op tegen de buren van De Panne en KSV B speelt tegen “verre buur” Lo-Reninge. Stof en redenen genoeg dus voor Tuurke om nog eens in zijn pen te kruipen.

Laat ons eerst beginnen met KSV B, Tuurke wil de jonge groep van SVA een hart onder de riem steken na de pandoering in Merkem Sport. De jonge gasten hebben er een seizoen van ups en downs opzitten en met een 3de laatste plaats in het klassement is het niet makkelijk om tevreden te zijn. Toch wil Tuurke stellen dat het voor vele van de “beetjes” hun eerste stappen waren in het provinciaal voetbal en dat ze weldegelijk veel progressie hebben gemaakt, al is er nog altijd ruimte voor verbetering. Tuurke vindt dat KSV B al bij al mag terugblikken op een geslaagd seizoen en met de zeer goede sfeer, de ervaring van dit 1ste seizoen plus de versterkingen voor volgend seizoen mag de lat gerust wat hoger gelegd worden volgend jaar.

KSV A is bezig aan een sterke 3de periode, Tuurke zag het na Nieuwjaar nog even fout aflopen maar de machine van de ploeg van Alain sloeg plots aan, de mayonaise pakte, eindelijk. Zo nam KSV A de scalp van kampioen Diksmuide en 2de geklasseerde Westrozebeke. Met nog twee speeldagen voor de boeg zijn we zo nog steeds in de running voor de 3de periode, maar dan moet er vandaag zeker gewonnen worden en laat dat net iets zijn wat tegen de buren uit De Panne al enkele jaren niet meer lukt.

KRC De Panne ofwel de ratten slagen er steeds in om ,in hun gekende “stijl”, het KSV moeilijk te maken. KSV Veurne is echter zo goed op dreef dat het vandaag wel eens zou moeten lukken. Tuurke weet dat het niet evident zal zijn want Chris Plaisier, ex trainer van KSV en nu toch al even aan het roer in De Panne zal zijn manschappen opnieuw messcherp zetten en we moeten bekennen dat De Panne er toch maar weer in slaagt om met beperkte kwaliteiten voor KSV Veurne te staan in het klassement. Tuurke moet eerlijk zeggen dat dit steekt, en ik vind dat het hoog tijd is om orde op zaken te stellen. Met de vele kwaliteiten die onze groep bezit moet dit De Panne “in de pan” gehakt worden.

Voor enkele spelers is dit vanavond ook hun laatste thuiswedstrijd voor KSV. We nemen vandaag afscheid van doelman Tim De Bakker, van “de altijd op tijd zijnde” Servaas Rys, van clublegende leidend aan de zieke “Festivalitis” Koen Samyn (Saminho) en ook van “vrije trap specialist aka snookerkoning” Jan Kesteloot. Voor die laatste is het een wel zeer speciale avond, hij neemt het trouwens op tegen zijn toekomstige club. Tuurke vindt dat clubiconen als Samyn en Kesteloot een afscheid verdienen door de grote poort. Winst tegen de ratten in hun laatste thuiswedstrijd zou fantastisch zijn en wie weet nog een eindrondeplaats als toetje….

Tuurke zou maar wat graag dubbel vieren deze avond en zowel KSV A en KSV B zien winnen. Makkelijk zal dit niet zijn maar zeker ook niet onmogelijk. Supporters laat jullie gelden!

Tuurke

p.s.: Het zou trouwens kunnen dat trainer Alain iets later zal zijn vandaag, hij sukkelt met een opkomende hernia en zal naar het sportpark gebracht worden met ziekenvervoer Deroo, liggend vervoer (Merci Miguel Bonaventure).

 

 

 

Beste voetballiefhebbers,

Opluchting, dat was het gevoel dat Tuurke had vorige week zondag omstreeks 16u45. KSV A kon opnieuw winnen na een beschamende 0 op 9 tegen staartploegen. KSV A kon zich dus herpakken en dat was een enorme opsteker, voor de spelers, de staff en de club. Maar herpakken is één iets, bevestigen is nog iets anders. Vandaag kunnen we tegen het sterke Hooglede bewijzen dat we terug op de goede weg zijn en dat alles terug in stijgende lijn gaat.

Tuurke was vorige week ook tevreden over onze B-ploeg die de moeilijke verplaatsing naar FC Westouter tot een goed einde bracht en de 3 punten mee naar huis namen. Een verdiende zege. De jongens maken zo de aansluiting met de middenmoot. Met Jonkershove krijgen ze een zware brok voorgeschoteld.  In de heenmatch kregen ze een pak slaag in Jonkershove en gingen ze met 5-0 kopje onder. De “beetjes” kunnen dit weekend wel eens tonen dat ze dit seizoen reeds veel hebben bijgeleerd en progressie hebben gemaakt. Ondertussen zijn de jongens van coach SVA al 4 wedstrijden op rij ongeslagen een reeks die ze ongetwijfeld willen verder zetten

Tuurke was een aandachtige toeschouwer op de trainingen. Opmerkelijk was de afwezigheid van onze pizzabakker “Fredje pizza”. De opstart van zijn nieuwe zaak 'Five Slice Pizza' in de Zuidstraat te Veurne neemt blijkbaar meer tijd in beslag dan gedacht. Tuurke ging deze week al eens langs en moet bekennen dat de pizza’s heerlijk zijn, toch hoopt Tuurke dat Fredje snel terug op het veld staat.

Nog een afwezig op de training van dinsdag was SVA, de spannende wedstrijd in Westouter deed hem blijkbaar niet echt goed. Hij moest wat rust nemen met een ontsteking aan het hartzakje. Tuurke stelt de spelers van de beetjes dan ook verantwoordelijk voor dit hartprobleempje bij SVA. Tuurke vraagt met aandrang om  wanneer de “beetjes” 6 kansen krijgen om de match dood te maken dit dan ook te doen, alleen al om het hart van jullie coach wat te sparen.

Door de koude en de harde velden trainden onze jongens op kunstgras. Voor trainer 'PA' is dit de max. Lekker met de wagen tot aan het terrein kunnen rijden, kleren niet vuil maken, een training kunnen geven op een perfecte mat… echt zalig, enig minpuntje is de kou, want op kunstgrasveld heeft de wind vrij spel maar ook daar heeft onze hoofdcoach iets op gevonden na de training springt hij vlug de auto in richting vrouw en kind en neemt hij een lekker warm badje, Tuurke ziet hem al liggen… Tuurke hoorde via via dat 'PA' reeds informeerde om vanaf nu altijd op kunstgras te trainen, tot groot jolijt van de spelersgroep.

Tuurke kon op de website lezen dat 2 spelers de club verlaten Tim De Bakker gaat naar het ambitieuze KSV Nieuwpoort en Jan Kesteloot, toch wel een meubelstuk van KSV trekt richting De Panne en laat zich onderdompelen in de lugubere, duistere wereld van de ratten… hopelijk komt dit goed.

Ten laatste wil Tuurke een pluim geven aan Pieter Kesteloot die zwaar aan het “diëten” is. Via zijn digitale weegschaal konden we vernemen dat hij reeds 3 kilo kwijt is, nog 20 te gaan  Pieter, Tuurke wenst je veel succes.

Zaterdagavond en Zondagmiddag gaan we opnieuw voor een 6 op 6 en ook onze beloften moeten terug aanknopen met winst om er een perfect weekend van te maken.

Supporters op post!

Tuurke

 

 

Eerst en vooral wil Tuurke alle mensen van KSV Veurne een gelukkig Nieuwjaar wensen. Ik wens jullie vooral een goede gezondheid toe. Tuurke is al wat ouder en beseft dat voetbal slechts bijkomstig is in het leven. Dingen als gezondheid, familie, enz... zijn belangrijker dan een spelletje voetbal. Tuurke zegt altijd: “Voetbal is de belangrijkste bijkomstigheid in het leven”. 

Vandaag een belangrijke wedstrijd voor KSV A tegen het derdelaatste NSVD Handzame. KSV A begon 2017 zoals het 2016 eindigde met een verliespartij. De jongens van Alain Pincket presteren ondermaats en vandaag is het hoogtijd voor verandering. Tuurke weet tot wat deze groep in staat is en rekent erop dat het er vandaag ook uit zal komen. Ook KSV B begon 2017 zoals het 2016 eindigde, met een gelijkspel en het gaat vandaag op zoek naar de eerste zege in 2017. KSV B krijgt GS Voormezele op bezoek een ploeg die dit seizoen zwaar werd getroffen met het plotse overlijden van Jorn Bertier na een verkeersongeluk, echt verschrikkelijk en nog maar eens een bewijs hoe relatief voetbal wel niet is.

Tuurke is tevreden met het werk van het bestuur van KSV en het verdient een dikke pluim. In tegenstelling tot de spelers zaten zij niet stil tijdens de winterstop. Ze slaagden erin om het merendeel van de spelersgroep bij elkaar te houden en het haalde al versterkingen binnen voor volgend seizoen. Hun huiswerk is bijna af en dat stemt Tuurke gelukkig.

Een nieuw jaar dat zijn ook nieuwe schoenen voor Hans De Bevere, de speler van de week is klaar om zijn nieuwe tikkertjes te laten schitteren in het Will Tura Sportpark. Niet iedereen moet nieuwe schoenen kopen om ze te laten blinken, Tuurke vraagt de supporters om eens te kijken naar het schoeisel van Miguel Bonaventure, die werden vorige week namelijk gewassen op 40° graden en blinken terug als nooit tevoren.

Tuurke wil ook nog een woordje van steun uitspreken aan alle studenten bij KSV Veurne. Bij KSV Veurne zitten heel wat goede studenten en dat is positief maar in deze periode is het natuurlijk wel zo dat we wat spelers moeten missen, maar Tuurke weet dat de studies belangrijker zijn, al wil ik er wel op wijzen dat iedereen, elke student, nood heeft aan ontspanning en dat elke student er nood aan heeft om te ontstressen. Tuurke weet dat voetbal de ideale uitlaatklep is voor deze bollebozen.

Vandaag moet een 6 op 6 mogelijk zijn, KSV A moet de drie punten thuis houden tegen Handzame en KSV B kan misschien wel zorgen voor een klein stuntje tegen Voormezele.

#weareksv

 

TUURKE

 

 

Het zijn drukke dagen voor Tuurke, volop kerstaankopen doen, mijn kerstmenu aan het voorbereiden, de champagne selecteren voor op oudejaarsavond en tussendoor ook nog eens twee thuismatchen meepikken van onze beide fanionelftallen.

Tuurke was tevreden om vast te stellen dat KSV A opnieuw een meer dan degelijke prestatie kon afleveren na het debacle in De Panne. Het was goed tegen Beselare en als er 1 ploeg de 3 punten verdiende dan was het KSV wel. Vandaag tegen Ploegsteert mag het niet verkeerd lopen zodat we zorgeloos de feestperiode kunnen aanvatten.

Tuurke was op terrein 2 dan weer minder tevreden en moest vaststellen dat KSV B de goeie prestaties van de afgelopen weken niet kon herhalen tegen de buren uit Alveringem. Vooral op inzet en enthoussiasme werden de jongens van SVA overklast. Tuurke zag dat de ervaren spelers hun stempel niet konden drukken en dat het in de tweede helft vooral de jonge gasten waren die KSV B opnieuw in de wedstrijd brachten, dit is dan weer hoopgevend voor de toekomst. KSV B krijgt vandaag leider Sparta Dikkebus op bezoek. Tuurke weet dat dit een loodzware opdracht is maar met de juiste ingesteldheid en mentaliteit is er veel mogelijk.

Tuurke vernam deze week ook heugelijk nieuws, zowel PA als SVA verlengden hun overeenkomst met KSV voor volgend seizoen. Tuurke is zeer tevreden met dit nieuws, beide heren leveren goed werk binnen de club. Ook voor de spelers is het goed dat er wat rust en zekerheid is op trainersvlak. Het bestuur besliste ook in overleg met deze twee heren dat er volgend seizoen opnieuw een B-ploeg zal worden ingeschreven in 4de provinciale, ook dat klinkt bij Tuurke als muziek in de oren. Verschillende spelers hebben hun verblijf reeds verlengd en Tuurke is ervan overtuigd dat er in de komende weken nog heel wat spelers zullen volgen.

Naast al dat sportief nieuws waren er op training toch weer enkele opmerkelijke zaken te noteren. Alex “Schoerof” Uyttenhove liet weer van zich spreken. Hij vergat namelijk zijn handrem op te zetten en zijn auto blokkeerde zowaar een groot deel van onze parking, waardoor Tim Vanhee zowaar te laat aankwam op training. Na zijn clavarietocht richting Comines nu zijn handrem vergeten...Alex in het verkeer... komt het ooit nog goed?

Nog een opmerkelijk feit was dat op de donderdagtraining een wedstrijdje balletje hooghouden werd georganiseerd, 3 groepen van om en bij de 8 spelers namen het tegen elkaar op. Het laatste groepje bleek de sterkste te zijn, niet toevallig het groepje waar ook trainers PA en SVA deel van uitmaakten. Voor Tuurke nog maar eens een bewijs dat ze het niet alleen goed kunnen uitleggen maar ook nog eens kunnen voortonen ook.

Tuurke wil als afsluiter ook nog een oproep doen om de Kerstmarkt van Veurne te bezoeken en in het bijzonder het Kerstkraampje van JSV-Veurne, voor Tuurke dit jaar ook iets speciaals. Tuurke was jarenlang klant bij De Barke in De Moeren waar ik op zaterdagmiddag mijn Moerduivel ging drinken....wel bij JSV kan je deze nu verkrijgen naar aloud recept van Guido, allen daarheen dus!!

 

Maar eerst....winnen!!! #weareksv

 

Onze Sponsors