Tijdens de bestuursvergadering van woensdag 13 februari 2020 werd, in samenspraak met de technisch staf voor volgend seizoen, beslist om voor het seizoen 2020 – 2021 geen B-ploeg meer in competitie te brengen. Om tot deze beslissing te komen werd niet over één nacht ijs gegaan.

Stijn Van Acker (T1):

Deze beslissing werd om louter sportieve redenen genomen. Als hoofdtrainer vind ik het belangrijk dat alle spelers minuten kunnen maken. In het verleden is gebleken dat door de beperking die de bond oplegt dit niet altijd mogelijk was. Slechts 3 A-kern spelers die in de laatste 2 wedstijden deel uitmaakten van de A-kern mogen op het wedstrijdblad staan van de B-ploeg. We zaten regelmatig in een situatie waarin sommige A-kern spelers weken aan een stuk geen wedstrijd konden spelen. Daarom hebben we dit seizoen een extra ploeg bijzondere reserven ingeschreven.

Om 3 seniorenploegen in competitie te brengen heb je uiteraard heel wat spelers nodig. Die hadden we voor aanvang van het seizoen zeker bij elkaar maar doordat vrij veel spelers niet wekelijks beschikbaar waren en door enkele langdurige blessures is het elk weekend harken geweest om de 3 ploegen competitief te maken.

Daar komt ook nog bij dat het huidige niveau van 4de provinciale en het niveau van de topploegen in de bijzondere reeks helemaal niet ver uit elkaar liggen, integendeel.

Deze 3 argumenten liggen aan de basis van onze keuze om verder te gaan met bijzondere reserven en de B-ploeg voor even op te bergen. Dit is een keuze die voor het bestuur en zeker ook voor mij erg moeilijk is. Ik stond mee aan de wieg van ons B-elftal en hadden enkele mooie jaren met knappe resultaten, ik hoop ten zeerste dat we binnen afzienbare tijd dit project opnieuw kunnen opstarten.

 

Pieter Kesteloot (Secretaris):

Mochten we louter kijken naar de commerciële belangen die een B-ploeg met zich meebrengt moeten we deze beslissing nooit maken. We vinden als bestuur het sportieve minstens van even belang. Vandaar dat onze beslissing geen gemakkelijke was.

De bedoeling van onze B-ploeg is om onze eigen jeugd te laten proeven van het provinciaal voetbal. Laat dat nu één van de redenen zijn waar het schoentje wringt. Door het abrupt wegvallen van onze U21 ploeg in het tussenseizoen, het miniem aantal spelers dat de overstap maakt van de U17 naar de beloften volgend seizoen, vinden we dat we voor de eerst komende seizoenen geen voldoende draagvlak hebben om een ploeg in vierde provinciale in te schrijven. We hebben ook nooit echt transfers gedaan voor onze B-ploeg. Je kan altijd externe spelers halen om aan een ploeg te geraken maar dat is het opzet niet van een B-ploeg. Als het van mij afhangt is dit zeker geen definitief einde van een B-ploeg binnen KSV Veurne, het is nooit slecht een stap terug te zetten om er dan twee vooruit te zetten.

Voor de huidige spelers van de B-ploeg betekent dit geen einde verhaal bij KSV. Ze sluiten aan bij de Bijzondere Reserven ploeg van trainer David Christiaens. Enkele spelers hebben wel reeds aangegeven te zullen stoppen wanneer we geen B-ploeg meer in competitie brengen.

Onze Sponsors