Vorige Match

Zaterdag 6/04/2019

KSV Veurne A  -  KWS Houthulst   1 - 1

KSV Veurne B - KSV Nieuwpoort B  2 - 1

Volgende Match

 Zaterdag 13/04/2019

Merkem Sport - KSV Veurne A  (18u30)

JV Lo-Reninge - KSV Veurne B  (19u30)

 

 

Beste voetballiefhebbers,

Opluchting, dat was het gevoel dat Tuurke had vorige week zondag omstreeks 16u45. KSV A kon opnieuw winnen na een beschamende 0 op 9 tegen staartploegen. KSV A kon zich dus herpakken en dat was een enorme opsteker, voor de spelers, de staff en de club. Maar herpakken is één iets, bevestigen is nog iets anders. Vandaag kunnen we tegen het sterke Hooglede bewijzen dat we terug op de goede weg zijn en dat alles terug in stijgende lijn gaat.

Tuurke was vorige week ook tevreden over onze B-ploeg die de moeilijke verplaatsing naar FC Westouter tot een goed einde bracht en de 3 punten mee naar huis namen. Een verdiende zege. De jongens maken zo de aansluiting met de middenmoot. Met Jonkershove krijgen ze een zware brok voorgeschoteld.  In de heenmatch kregen ze een pak slaag in Jonkershove en gingen ze met 5-0 kopje onder. De “beetjes” kunnen dit weekend wel eens tonen dat ze dit seizoen reeds veel hebben bijgeleerd en progressie hebben gemaakt. Ondertussen zijn de jongens van coach SVA al 4 wedstrijden op rij ongeslagen een reeks die ze ongetwijfeld willen verder zetten

Tuurke was een aandachtige toeschouwer op de trainingen. Opmerkelijk was de afwezigheid van onze pizzabakker “Fredje pizza”. De opstart van zijn nieuwe zaak 'Five Slice Pizza' in de Zuidstraat te Veurne neemt blijkbaar meer tijd in beslag dan gedacht. Tuurke ging deze week al eens langs en moet bekennen dat de pizza’s heerlijk zijn, toch hoopt Tuurke dat Fredje snel terug op het veld staat.

Nog een afwezig op de training van dinsdag was SVA, de spannende wedstrijd in Westouter deed hem blijkbaar niet echt goed. Hij moest wat rust nemen met een ontsteking aan het hartzakje. Tuurke stelt de spelers van de beetjes dan ook verantwoordelijk voor dit hartprobleempje bij SVA. Tuurke vraagt met aandrang om  wanneer de “beetjes” 6 kansen krijgen om de match dood te maken dit dan ook te doen, alleen al om het hart van jullie coach wat te sparen.

Door de koude en de harde velden trainden onze jongens op kunstgras. Voor trainer 'PA' is dit de max. Lekker met de wagen tot aan het terrein kunnen rijden, kleren niet vuil maken, een training kunnen geven op een perfecte mat… echt zalig, enig minpuntje is de kou, want op kunstgrasveld heeft de wind vrij spel maar ook daar heeft onze hoofdcoach iets op gevonden na de training springt hij vlug de auto in richting vrouw en kind en neemt hij een lekker warm badje, Tuurke ziet hem al liggen… Tuurke hoorde via via dat 'PA' reeds informeerde om vanaf nu altijd op kunstgras te trainen, tot groot jolijt van de spelersgroep.

Tuurke kon op de website lezen dat 2 spelers de club verlaten Tim De Bakker gaat naar het ambitieuze KSV Nieuwpoort en Jan Kesteloot, toch wel een meubelstuk van KSV trekt richting De Panne en laat zich onderdompelen in de lugubere, duistere wereld van de ratten… hopelijk komt dit goed.

Ten laatste wil Tuurke een pluim geven aan Pieter Kesteloot die zwaar aan het “diëten” is. Via zijn digitale weegschaal konden we vernemen dat hij reeds 3 kilo kwijt is, nog 20 te gaan  Pieter, Tuurke wenst je veel succes.

Zaterdagavond en Zondagmiddag gaan we opnieuw voor een 6 op 6 en ook onze beloften moeten terug aanknopen met winst om er een perfect weekend van te maken.

Supporters op post!

Tuurke

Onze Sponsors