Vorige Match

Zaterdag 6/04/2019

KSV Veurne A  -  KWS Houthulst   1 - 1

KSV Veurne B - KSV Nieuwpoort B  2 - 1

Volgende Match

 Zaterdag 13/04/2019

Merkem Sport - KSV Veurne A  (18u30)

JV Lo-Reninge - KSV Veurne B  (19u30)

 

 

Eerst en vooral wil Tuurke alle mensen van KSV Veurne een gelukkig Nieuwjaar wensen. Ik wens jullie vooral een goede gezondheid toe. Tuurke is al wat ouder en beseft dat voetbal slechts bijkomstig is in het leven. Dingen als gezondheid, familie, enz... zijn belangrijker dan een spelletje voetbal. Tuurke zegt altijd: “Voetbal is de belangrijkste bijkomstigheid in het leven”. 

Vandaag een belangrijke wedstrijd voor KSV A tegen het derdelaatste NSVD Handzame. KSV A begon 2017 zoals het 2016 eindigde met een verliespartij. De jongens van Alain Pincket presteren ondermaats en vandaag is het hoogtijd voor verandering. Tuurke weet tot wat deze groep in staat is en rekent erop dat het er vandaag ook uit zal komen. Ook KSV B begon 2017 zoals het 2016 eindigde, met een gelijkspel en het gaat vandaag op zoek naar de eerste zege in 2017. KSV B krijgt GS Voormezele op bezoek een ploeg die dit seizoen zwaar werd getroffen met het plotse overlijden van Jorn Bertier na een verkeersongeluk, echt verschrikkelijk en nog maar eens een bewijs hoe relatief voetbal wel niet is.

Tuurke is tevreden met het werk van het bestuur van KSV en het verdient een dikke pluim. In tegenstelling tot de spelers zaten zij niet stil tijdens de winterstop. Ze slaagden erin om het merendeel van de spelersgroep bij elkaar te houden en het haalde al versterkingen binnen voor volgend seizoen. Hun huiswerk is bijna af en dat stemt Tuurke gelukkig.

Een nieuw jaar dat zijn ook nieuwe schoenen voor Hans De Bevere, de speler van de week is klaar om zijn nieuwe tikkertjes te laten schitteren in het Will Tura Sportpark. Niet iedereen moet nieuwe schoenen kopen om ze te laten blinken, Tuurke vraagt de supporters om eens te kijken naar het schoeisel van Miguel Bonaventure, die werden vorige week namelijk gewassen op 40° graden en blinken terug als nooit tevoren.

Tuurke wil ook nog een woordje van steun uitspreken aan alle studenten bij KSV Veurne. Bij KSV Veurne zitten heel wat goede studenten en dat is positief maar in deze periode is het natuurlijk wel zo dat we wat spelers moeten missen, maar Tuurke weet dat de studies belangrijker zijn, al wil ik er wel op wijzen dat iedereen, elke student, nood heeft aan ontspanning en dat elke student er nood aan heeft om te ontstressen. Tuurke weet dat voetbal de ideale uitlaatklep is voor deze bollebozen.

Vandaag moet een 6 op 6 mogelijk zijn, KSV A moet de drie punten thuis houden tegen Handzame en KSV B kan misschien wel zorgen voor een klein stuntje tegen Voormezele.

#weareksv

 

TUURKE

Onze Sponsors