Vorige Match

Zaterdag 6/04/2019

KSV Veurne A  -  KWS Houthulst   1 - 1

KSV Veurne B - KSV Nieuwpoort B  2 - 1

Volgende Match

 Zaterdag 13/04/2019

Merkem Sport - KSV Veurne A  (18u30)

JV Lo-Reninge - KSV Veurne B  (19u30)

 

 

Het zijn drukke dagen voor Tuurke, volop kerstaankopen doen, mijn kerstmenu aan het voorbereiden, de champagne selecteren voor op oudejaarsavond en tussendoor ook nog eens twee thuismatchen meepikken van onze beide fanionelftallen.

Tuurke was tevreden om vast te stellen dat KSV A opnieuw een meer dan degelijke prestatie kon afleveren na het debacle in De Panne. Het was goed tegen Beselare en als er 1 ploeg de 3 punten verdiende dan was het KSV wel. Vandaag tegen Ploegsteert mag het niet verkeerd lopen zodat we zorgeloos de feestperiode kunnen aanvatten.

Tuurke was op terrein 2 dan weer minder tevreden en moest vaststellen dat KSV B de goeie prestaties van de afgelopen weken niet kon herhalen tegen de buren uit Alveringem. Vooral op inzet en enthoussiasme werden de jongens van SVA overklast. Tuurke zag dat de ervaren spelers hun stempel niet konden drukken en dat het in de tweede helft vooral de jonge gasten waren die KSV B opnieuw in de wedstrijd brachten, dit is dan weer hoopgevend voor de toekomst. KSV B krijgt vandaag leider Sparta Dikkebus op bezoek. Tuurke weet dat dit een loodzware opdracht is maar met de juiste ingesteldheid en mentaliteit is er veel mogelijk.

Tuurke vernam deze week ook heugelijk nieuws, zowel PA als SVA verlengden hun overeenkomst met KSV voor volgend seizoen. Tuurke is zeer tevreden met dit nieuws, beide heren leveren goed werk binnen de club. Ook voor de spelers is het goed dat er wat rust en zekerheid is op trainersvlak. Het bestuur besliste ook in overleg met deze twee heren dat er volgend seizoen opnieuw een B-ploeg zal worden ingeschreven in 4de provinciale, ook dat klinkt bij Tuurke als muziek in de oren. Verschillende spelers hebben hun verblijf reeds verlengd en Tuurke is ervan overtuigd dat er in de komende weken nog heel wat spelers zullen volgen.

Naast al dat sportief nieuws waren er op training toch weer enkele opmerkelijke zaken te noteren. Alex “Schoerof” Uyttenhove liet weer van zich spreken. Hij vergat namelijk zijn handrem op te zetten en zijn auto blokkeerde zowaar een groot deel van onze parking, waardoor Tim Vanhee zowaar te laat aankwam op training. Na zijn clavarietocht richting Comines nu zijn handrem vergeten...Alex in het verkeer... komt het ooit nog goed?

Nog een opmerkelijk feit was dat op de donderdagtraining een wedstrijdje balletje hooghouden werd georganiseerd, 3 groepen van om en bij de 8 spelers namen het tegen elkaar op. Het laatste groepje bleek de sterkste te zijn, niet toevallig het groepje waar ook trainers PA en SVA deel van uitmaakten. Voor Tuurke nog maar eens een bewijs dat ze het niet alleen goed kunnen uitleggen maar ook nog eens kunnen voortonen ook.

Tuurke wil als afsluiter ook nog een oproep doen om de Kerstmarkt van Veurne te bezoeken en in het bijzonder het Kerstkraampje van JSV-Veurne, voor Tuurke dit jaar ook iets speciaals. Tuurke was jarenlang klant bij De Barke in De Moeren waar ik op zaterdagmiddag mijn Moerduivel ging drinken....wel bij JSV kan je deze nu verkrijgen naar aloud recept van Guido, allen daarheen dus!!

 

Maar eerst....winnen!!! #weareksv

 

Onze Sponsors