Vorige Match

NIHIL

 

 

Volgende Match

 Zondag 28/07/2019 - 17u00

KWS Oudenburg - KSV Veurne A

NSVD Heule - KSV Veurne B

 

 

Beste voetballiefhebbers, tot u spreekt Tuurke van Veurne,

KSV is goed op dreef, KSV A kon opnieuw aanknopen met winst en KSV B haalde zowaar een 7 op 9 uit zijn laatste 3 wedstrijden. Tuurke kan over het sportieve dus niet anders dan tevreden zijn. Maar buiten het sportieve zijn er uiteraard nog vele andere factoren die spelen binnen de club, en daar heeft Tuurke deze week iets meer aandacht voor dan gewoonlijk…

Er waren in de afgelopen twee weken toch wel enkele gevalletjes waar Tuurke een duidelijke mening over heeft. Laat ons beginnen met onze oude krijger Koen Samyn, Samino voor de vrienden, die zondag laatst 2x geel moest incasseren, een 1ste in minuut 58 en een 2de in minuut 87, op 29 minuten tijd dus, straf zou je denken, maar twee weken geleden slaagde onze vriend erin om ditzelfde te doen in 13 minuten tijd, zijn 1ste in minuut 49 en zijn 2de in minuut 62. Dit is toch wel opmerkelijk voor een speler met zoveel ervaring. Ook jonge gast Simon Decock moest vroegtijdig naar de kant na een natrap, iets wat Tuurke absoluut niet kan goedkeuren, maar om daarna uit frustratie nog op een hekken te kloppen en je hand te breken, daar zakt Tuurke zijn broek vanaf… Tuurke wil T1 Alain Pincket dan ook aanraden om zijn spelers een cursus zelfbeheersing te laten volgen.

Over Alain gesproken, hij is de laatste tijd vaste klant bij Tuurke. Deze week was Tuurke op zijn gemakje aan het kijken naar het nieuws op Focus-wtv en wie komt er in beeld… inderdaad Alain Pincket. En het was niet omdat men een reportage aan het draaien was omtrent de goede resultaten van KSV Veurne, neen hij kwam in beeld omdat hij aan het staken was in de hoofdstad! Tuurke is een echte West-Vlaming en Tuurke is altijd een noeste werker geweest, nooit klagen en zagen maar gewoon doordoen. Het mag jullie dan ook niet verbazen dat Tuurke de T1 er zal op aanspreken dat staken geen zin heeft. Ik hoop dat de zieke mensen in het ziekenhuis AZ Damiaan (die pas echt reden hebben tot klagen) niks te kort kwamen op die bewuste stakingsdag…

Deze week ook aandacht voor coach SVA, die speelt namelijk gevaarlijk spel. Op de dinsdagtraining werd hij betrapt terwijl hij aan het sms’en was met Julie, de vriendin van sterke man Pieter Kesteloot. Tuurke dacht eerst : “daar is toch niks mis mee” maar toen Tuurke de inhoud van de berichten las begon hij toch te twijfelen, er werd namelijk een hartje gespot op het scherm van zijn GSM en dat hartje kwam van Julie. Tuurke wil SVA vragen toch maar op te letten met dat soort zaken want intriges en affaires kunnen de club snel destabiliseren en dat moet ten allen tijde vermeden worden.

Het strafste feit moet echter nog komen, die kwam van onze man met de fragile schouder ook wel “schoeroff Alex” genoemd. Alex moest wat minuten opdoen bij KSV B, KSV B speelde op verplaatsing in Comines-Warneton , een verre verplaatsing. Tuurke weet dat de Waalse wegen lang niet voor iedereen zijn weggelegd. Alex belde coach SVA op om te melden dat hij iets later zou zijn… iets later bleek al snel een half uur… of nee wacht een uur…Uiteindelijk kwam Alex net voor de rust aan in Comines en dat met een zo goed als lege tank. Tuurke was verbijsterd! Toen Tuurke zelf nog voetballer was dan had hij een grote landkaart, daarop had hij alle voetbalvelden van de westhoek op aangeduid zodat hij nooit te laat kwam. Tuurke kan maar moeilijk begrijpen dat in een tijd van gsm’s en gps mogelijk is om zoveel te laat op een afspraak aan te komen. Gelukkig maakte het bakje bier dat hij betaalde aan zijn ploegmakkers veel goed.

Vanavond wacht KSV Veurne 2 zware opdrachten met het bezoek van Houthulst voor Veurne A, die ex-trainer John Vanmullem, maar ook Bjorn Dupon en de gebroeders Vanlerberghe. KSV B neemt het dan weer op tegen Merkem Sport, één van dé titelfavorieten . Tuurke is er echter van overtuigd dat beide ploegen in staat zijn om een degelijk resultaat te behalen!

Tuurke

#weareksv

 

 

 

 

 

Onze Sponsors